Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vacker dag om inom några år kan vi förhoppnings känna oss trygga. Trygga med att inte bara få hjälp att komma till världen utan även hjälp att lämna den när vi allra hellst vill men behöver den hjälpen. Rättigheten som länge nog har förträngts och förk


E. Ett litet kort





Ett litet kort, en jul hälsning för en tid sen
Var det sista jag fick från dig

Ett litet kort med några få
Vackra men nu så O-betydande ord

Trots din omtanke, vet jag att du vill straffa den
Som bryr sig mest om mig

Den som uppfyller min högsta önskan
Det som du kallar för mord



Ja, jag minns denna dag
Så tacksam jag var
Min hjälte som du blev, då just då

Du räddade mitt liv

Att du kan hjälpa mig att dö, det önskar jag
Om du gör det förblir du min hjälte
Som du blev när du räddade mitt liv, då just då

Kan du nu låta mig räddas från mig liv



Om jag fick ork att öppna
Min mun och säga min mening

Om jag fick styrka att föra min hand
Och skriva på ett litet kort vad jag har för behov

Om jag fick kraft att ställa mig upp
På mina ben och göra allt jag vill

Då hade jag uppfyllt min egen önskan
Så att ej en äkta hjälte, döms för mord



Då hade jag tagit mitt liv
För att jag inte vågar riskera
Att hamna i den här situationen igen

Detta liv

Men först hade jag tagit några kliv
Besökt dig och berättat att jag inte längre
Ser dig som en hjälte, inte ens som en vän

Om du ej kan låta mig att räddas från mitt liv









Fri vers av To
Läst 613 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-10 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

To
To