Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart faller första snön...


Drömspår


jag drar upp båten på land
och stänger fönstret mot stormen
inne i tryggheten dvalnar mitt sinne
getingarna drumlar sömndruckna till golvet
sin död till mötes som i rus
och det klistrar gula löv på dina stövlar
ifall du skulle komma in till mig
men du kommer inte
kommer aldrig vem du nu är
bara drömspår stampar på farstubron
och rycker i dörrhandtaget
varsel ingenting annat
visslar i fönsterspringorna
jag kurar skymning med getingarna jag
och eldar min spis med björkved
det ser ut att bli en lång skön vinter




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 673 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-11 21:19



Bookmark and Share


  aol
så fint diktat du får till det så mysigt så mina drömspår fins utanför ditt hus
2007-11-03

  Ronny Berk
diktarjaget kurar skymning som välkomnan till hösten...poesin sprakar och värmer som soltorkad björkved...ja...
2007-10-17

  Annika Gustafsson
som en saga...en dust av ensamhet men ett inre lugn..den förmedlade många känslor till mig, tack
2007-10-14

  Tabes
Du skriver så det känns som om jag vore där. Levande!
2007-10-12

  Per Teofilusson
mm...inspirerar till en egen höstdikt. Per
2007-10-11

  Maria Zena Viklund
framanar en härlig känsla här, vackert!
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger