Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fjärilen


Det sitter en fjäril i sovrumstaket


Det sitter en fjäril i sovrumstaket
Den har rostbruna vingar när de är ihop fällda
Här om dagen spatserade den på fönsterbrädan
då såg jag att det var en sådan som har påfågel ögon på vingarna.

Minns inte vad de heter
Förlorad kunskap, var det kanske nässelfjäril eller helt enkelt påfågelvinge

funderar

Kommer inte ihåg fast det är kanske inte så viktigt att veta vad fjärilar heter.

Jag har sommarens sista rest i sovrummet hon har inte vågat sig ut därifrån men flyger runt ibland. Borde kanske namnge henne för resten kan hon ju inte heta, kallar henne för Sol-Britt då det påminner om sommaren, tycker jag.

Ve och fasa

Jycken har glufsat upp Sol-Britt
hittade resterna av henne på sängen…
Han som inte ens får vara där inne, men nu har han slukat hela sommaren

Hur kunde han??




Övriga genrer av lilla t
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-12 12:18



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Snacka om vardagspoesi...
Det här får mig att skratta så tårarna rinner, härligt men också med en djup botten.
Poetiskt 5 points +
2007-10-12

  sister mary
Stackar Sol-Britt Påfågelöga! Men kanske bättre att hastigt slukas än långsamt tyna bort. Nu förstår jag varför hösten blåser så iskall idag :)
En härlig berättelse med bra flyt och oväntat slut!
2007-10-12
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t