Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avskedets stund

Det är den sista
av livets alla dar;
så svår att mista,
så svår att hålla kvar.

Och allt det glömda
och det som aldrig sas;
det vackert drömda,
det som du aldrig gavs -

det tynger stegen.
Allt kommer dig ifatt.
Nu när du går mot vägen
av tusen nätters natt.




Fri vers av Erik L
Läst 1337 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2007-10-13 10:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Vid min ålder frambringar detta tårar.
Så känner jag exakt.
Applåd och bokmärke.
2008-07-01

  Yvonne
En dikt med stort djup. Fin rytm och perfekta rim. \"Allt kommer dig ifatt nu när du går mot vägen av tusen nätters natt.\" Så sant. Dessa rader gick rakt in i mitt hjärta. Applåd och bokmärke.
2008-01-24

  LassO
Kanske kan man kalla det \"sorglust\" eller nåt, men härligt diktat.
2008-01-01

    Brell
Gripande vackert, fint rimmad. Applåder stort!
2007-10-20

  Lena Renman
Hej
Smärtsamt vackert om lämnande
Lena som säger grattis till läsvärd
2007-10-19

  Nicklasb
Underbara rim, en lite lätt vemodig berättelse om livets slut.
2007-10-19

    blacknwhiteworld
så himla bra. verkligen djupt skrivet
2007-10-19

  Blumma.
!! Jag rös till i hela kroppen...

Jättebra!

Kram
2007-10-19

  Ulf Lagerholm
som en vacker å rytmisk text i en
minnets viskning över en kär bortgången -

tack
2007-10-19

  Thommy
Din dikt har ett flyt som en stilla flod. Mycket vackert.
2007-10-18

  Just Emotions
wow.. underbart!!!
2007-10-17

  Bodil Sandberg VIP
Avskedets stund...en helt superbt gripande dikt!!!Ett bokmärke att läsa mången gånger om!!!
2007-10-16

  Mats Henricson
Finstämt fångat ,ett sådant avsked är tungt ! Bra !
2007-10-16

  -Ulla Tilemo- VIP
Så sant som det är sagt. Allting kommer ifatt! Den här dikten ska jag skicka till en vän. Det är ett vemod och en sorg över tider som flytt. Men vi ska alla igenom detta som är livets gång. Vackert. Applåd och bokmärkt,
2007-10-14

  Maria Zena Viklund
vilket flöde, älskar denna, helt underbar!
2007-10-13

  Nina V A
Ja det är stort och du slår an en ton man vill behålla och påminna sig om, stunden när allt kommer ifatt. Tidlöst och välstämt, riktigt bra!
2007-10-13

  Patrick K
jättefint Erik!
2007-10-13

    Millan
underbart och vackert!
2007-10-13

  "Silver" VIP
Alltså, jag höll på att ramla av stolen här, Erik. Vilken dikt, som tidlös kan finna en plats i varje människas hjärta.

Applåderar förstås, bokmärker som favorit, och beundrar din ordkonst.

Jag tycker speciellt mycket om \"andningspausen\" mellan andra och tredje, samt förstås de sista raderna. Kanske skulle den sista raden gå att passa in i takten

\"Allt kommer dig ifatt
på (............) vägen
av tusen nätters natt\"

men den är så mäktig i sitt innehåll att takten slås ut av detta.

Hoppas många kommer att få ta del av denna.
2007-10-13

  devilsangel
Vad vackert med vemodiga toner...
2007-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L