Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögats eld och vatten, vindviskningar

 

Tänk om vi vore
de sista som levde

Känn hur de skulle vara
om. . .
vi var de levande döda

Se vad som skulle ske
om. . .
vi var de som styrde allt
och inget

Hör de oskyldigas skrik
i drömmen du aldrig levde i

Känn, tänk, se, hör, dröm
om en tid då alla visste
men ingen kunde känna
vad som var . . .

Du kan ta ett steg tillbaka
vända om din blick
låtsas som om att det här är
ingenting

Men kan du någonsin förneka
att i hjärnan finns det ett spöke
som söker i rättvisans namn?

Som väcker tankar
när natten kommer
då hjärtat smeks av
ohörda toner.

Tänk om det var vi som skapade spöken.
- En fågel på sin kvist kvittrar omedvetet . . .

. . .kanske om oss
. . .kanske om dem
. . .kanske om ingenting
. . .kanske om allt

Vänd om din blick nu
det spelar ingen roll ändå . . .

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 495 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-13 14:04



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
du är outsagligt duktig på det här skapa så sköna ord till så mycket visdom! tack!
2007-10-13

  Ola Rydberg
Verkligen djup och tänkvärd
2007-10-13

  bluesatin
Bravo!

Den här var djup och en sådan text som gav mycket tankar redan nu men som säkerligen kan få ännu mera djup, förståelse och förundran ju fler gånger den läses. Tack!!! Bokmärker.
2007-10-13

  aol
den här dikten gick rakt in hör de oskyldigas skrik i drömmen du
aldrig levde i bravo
2007-10-13

  Ronny Berk
som väcker tankar skriver du poesi...\"tänk om vi vore de sista...\" som om vi hörde skriet eller förnekandet...
2007-10-13

  devilsangel
Du är en sann filosof :))

Gillar hur du gräver dig in i saker och ting, känner hur andra känner...Bra text!!
2007-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman