Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Apokalypso

 

Det var han som gjorde det. 

Skymningen klängde sig fast vid sekunderna innan
natten flöt ut över hallgolvet. Jag vaggades till stillhet
av någon annans hand. Ropade någon annans namn.

Och medan jag sov försvann det sista
av Raskolnikovs Moskva.
Solförmörkelser kom och gick
och i Jonestown tystnade rösterna.
Namnen på dem som skövlade Attikas skogar
slutade att viskas. 
Det byggdes murar någonstans
på andra sidan av jorden.
Och afasi blev modersmål.


 

Jag vet inte om elefanterna vandrade tills de stupade. 
Men när jag vaknade var världen ny.

Det var han som gjorde det.

"Som kärlek" sade han

 

fastän ännu

 

längre

 




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 626 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-15 22:54



Bookmark and Share


  Skosnöret
Grymt bra! Så vacker och ihärdig att dent ar tag i en, och man upplever allting som i verklighet.

'Det var han som gjorde det.

"Som kärlek" sade han
'

Fantastisk.
2009-02-23

  Shininkagemusha
Oj som fan.

Det här var vackert och river på en gång.

\"Och medan jag sov försvann det sista
av Raskolnikovs Moskva.
Solförmörkelser kom och gick
och i Jonestown tystnade rösterna.\"

Damn.
2007-10-16

  Smultris
Hjärtans så braigt... du berör och rubbar balansen min vän...

\"Och afasi blev modersmål\"

Wow...
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa