Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aktiv dödshjälp är svårt för mig som sjuksköterska att acceptera


Har vi inte misslyckats kapitalt när döden framstår som ett bra alternativ

När inte döden vill inväntas utan livet avslutas under
kontrollerade former kan du lägga kraft och energi
av din sista så utmätta tid
till att bråka med myndigheter, fylla i hyllmeter med blanketter
som verifierar att detta är din egen vilja,
få tillstånd att datera din egen dödsdag

är det då verkligen din egen vilja att dö
eller kanske bara ett resultat
av din vårderfarenhet
som gör att du misstror sjukvårdens förmåga
att låta dig dö på ett värdigt och smärtfritt sätt

Hur som helst det är min makabra uppgift
att hålla dig vid liv tills din enkelresa till schweiz avgår

 

 

Undra vad du vill ha till frukost



 

 

 

 




Övriga genrer av Catrin
Läst 410 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-17 16:42



Bookmark and Share


  aol
du tyglar vedermödan på ett bra sätt beundrar dig
2007-10-25

  Maria Zena Viklund
men vi pågår en ständig dödskamp med oss själva, vi äter fel mat som dödar oss längsamt, vi röker det dödar oss långsamt, vi förstör miljön det döödar oss långsamt, vad är skillnaden mellan att dö sakta eller fort?

dödshjälp är svårt, men jag tänker inte ta ställning för absolut inte, det är hemskt att se människor plågas i fruktansvärda plågor utan lindrande och bara vänta på att få dö, den här frågan handlar snarare om hur man vinklar den, en svår etisk fråga!
2007-10-17

  Jan Linderoth
Visst! Vem skulle skriva om det här om inte du!!!
Jag undrar som du vet vad packar man för en sådan resa?
Som alltid vet du vad du pratar om!!! Bokmärkeri hurra!
2007-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin