Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför skulle vi drabbas av denna sorg? Varför fick jag leva när han dog? Varför varför......


Varför varför


Vi frågar oss
så ofta
v a r f ö r

och får inga
svar för att
de inte
finns

Varför
finns inte
i Universum

Jag har
slutat fråga
och börjat
leva




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-18 12:11



Bookmark and Share


  aircircle
Du skriver något väldigt intressant här
som jag tycker alla någon gång borde läsa, eller på något vis ta del utav. Att finna styrkan att sluta fråga \"Varför?\" och bara leva kräver en enorm styrka
så jag applåder dig för denna korta men storslagna text och för din styrka Tack!
2007-10-18

  Björn Nilsson VIP
Som Kant och andra tänkare påpekade för länge sedan: I naturen finns inget \"bör\", det finns bara \"är\". Vi får försöka hitta en liten vrå i Universum där \"är\" känns sådant att livet kan levas vidare trots att någon som var nära plötsligt försvann. Det ser ut som du hittat den lösningen, av slutraderna av döma.
2007-10-18

  Serapis VIP
Om du undrar varför jag inte berörde introduktionen i min reflektion berodde det på att jag faktiskt inte såg den först.
Jag reflekterade helt enkelt över den allmänmänskliga tanken jag tyckte mig se i texten. Nu förstår jag rubriken bättre.
Kanske skulle du kunna göra en introduktions del, där du analyserar (spjälkar, finfördelar) sorgen och dina erfarenheter?
Det skulle kunna bli riktigt effektfullt, i synnerhet med ditt dynamiska språkbruk.
2007-10-18

  Serapis VIP
Omdöme:

Intressant sätt att variera betoningen genom antalet stavelser per rad.

Reflektion:

Ja, varat. I exodus sägs det om Gud att han \"är den som är (sig själv)\".
Kanske är det svårt att bara vara, men det är nog ett gudomligt tillstånd.
2007-10-18
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP