Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrev med svårhet ner orden...det är snart två år sedan...men saknaden har inte mattats av....ska drömma om dig i natt mormor, du får spela huvudrollen och vi ska gå i de avmattade vågorna av sommaren...


Jag älskar dig

 

andas Saharavindar
låter dem snöa in mig i melankolins mörker
i tysthet


det ensamma ljusets låga fladdrar i skugglekar
över pianots klinkerspel

sången är döv i natt

 i skuggans mörker krockar nattfjärilen
mot fönstret
om och om igen

sången är blind i natt

du var isbrytaren som brukade vägleda vilsna skepp
men drunknade i dina egna smärtor

själv stod jag hjälplös den dag du fattade
en varm hand
kanske är det en enkel illusion
men jag drömmer gärna

det för mig närmare dig


din hand blev kall i min
och nu är jag endast en nattfjäril
som bränner sina vingar
mot den ensamma lågan

stearinet rinner i tårar
över smärtan

och jag viskade i din hand
med kvävd röst

Jag älskar dig




Fri vers av isabel louise
Läst 1006 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2007-10-19 20:04



Bookmark and Share


  issac.a.m
läser igen...

vackra rader som inspirerar sinnet och når ner till själen.....
2010-03-05

  issac.a.m
andas Saharavindar..och suckr...så underbart
2010-03-05

  Jean-Michel Orblin
Fint
2010-01-24

    Herr Ångest
Mycket bra skriven med stor språkkänsla och känsloladdade formuleringar.

Jag gillar metaforen om kärleken i form av en fjäril (har själv skrivit om kärleken i form av en fjäril i min dikt Svarta fjärilar).

raderna
"i skuggans mörker krockar nattfjärilen
mot fönstret
om och om igen"

beskriver på ett träffande sätt kärlekens innersta väsen, den hopplösa och samtidigt så hoppfulla galenskapen i att vara kär.
2009-09-07

    © Birgitta Wäppling VIP
En vacker text som lyser av närhet och saknad mellan raderna.
2008-02-05

  aol
jag blev så djuptberörd så vackert om din mormor
2007-11-24

  Madjori
Berörande underbar text...
2007-11-12

  mathsivan
Oj så vackert. Härliga beskrivningar och så en vädligt stark avslutning. Jag var nära till tårar kan jag villigt erkänna.
2007-10-20

    ingvar VIP
Mycket fin poesi, ej minst \"du var isbrytaren som brukade vägleda vilsna skepp men drunknade i dina egna smärtor\". Kärleksfullt, ömt och mycket bra!
Ingvar
2007-10-20

  R-M
Du gör det så bra! Mörka bilder men som ändå strålar av kärlek dyker upp i huvudet..
2007-10-20

  Jan Linderoth
Så här kan bara oförfalskad och villkorslös kärlek skildras, tur att du gjorde det, ingen skulle lyckats bättre!
2007-10-20

  devilsangel
i så vackra ord klär du smärtan och sorgen...Saknaden efter din älskade mormor...Förlorade min för inte längesen och känner igen mig mycket. därför bokmärker jag
2007-10-19

  Just Emotions
kanonbra!! applåd*
2007-10-19

  Maria Zena Viklund
så helt underbart fantastiskt vackert, tack! bokmärkning!
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise