Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla gryning

I gryning ryms både natt och dag.
Rester av grått och en ljusnande morgon som randas
I vårt rum ryms både du och jag
Koldioxid och syre, våra andetag beblandas.

Nyfödd gryning skänker stillhet och frid
Och tid till ändlösa tankar
Jag är vaken men du slumrar tungt bredvid
Hör du mitt hjärta som bankar?




Fri vers av prima donna VIP
Läst 692 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-10-20 12:47



Bookmark and Share


  aol
Så strålande vackert sant skaldat ja natten är där dröjande äts långsamt upp av gryningsljuset,
2015-06-30

  Quasimodo
Som Gryningens Härskare måste jag ge dig en kommentar på denna fint rimmade och mjukt sköna dikt!
2014-12-03

  Per "Läsaren" Sörqvist
en missad gryning är en något fattigare dag, bra skrivet!
2014-11-02

  etthjärtaäralltidrött
detta var en njutning att läsa!
2009-07-23

  Nitram P
Så vackert om gryningstimman och så ledigt rim!
2009-06-07

  Fredrik Stillesjö
Hej anil!

Vackra gryningstankar smeker fram här... Hälsar Fredrik
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

prima donna VIP