Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har inga svar


Har vi skrivet om allt
har det berättats om allt
är det som så
att allt är intecknat
inramat

kan man få mörda sina änglar
stycka sina visors
fantasier
där älvan skriker
förtvivlat

Nåd!

sagan måste


vi är alla vuxna
förstummat stora
blinda

är det så?

Mamma

förgråtet tyst

längan längsmed löv
av svunnen tid
lägger läppars skuld

på skuldror
av saknad

att kunna berätta
dikta
imaginera
storslagna ting

älskade du

älskar

är inte nog
för att förstå

varför

det är
tyst




Fri vers av Micael Axelsson
Läst 802 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-10-23 17:09



Bookmark and Share


  Jannike
Äntligen kan jag läsa och fångas igen av dina ord.. du trollbinder hela mig med din text, jag känner inget annat, hör inget annat, än orden som flyter igenom mig. Underbart..
2007-11-04

  Lyckohäxan Enediel
Helt stum...läser den igen...
2007-10-27

  joss
Åh. Jag älskar sättet du skriver på. Hur du lindar in alla ord i ett paket som får en att bli helt förtrollad, förstummad.
\"kan man få mörda sina änglar\", I love it!
2007-10-26

    inmeddiginålsögatkamel
Du är så bra. Kanske för bra för att min konstiga tonårshjärna ska förstå allting.
Men jag förstår.
Hjärtat bultar lite fortare av all den här braheten.
Då förstår man väl..?

kram
2007-10-24

  objekt3
Du har ett magiskt språk \"lägger läppars skuld/på skuldror\"
Om närvaron höll hela vägen skulle jag inte kunnat låta bli att rysa, nu får jag gå härifrån med läppars skuld på min skuldra.
2007-10-24

  Maria Zena Viklund
varför det är tyst, berörande stark text, tack!
2007-10-23

  sockerspöket
Denna berör väldigt mycket och jag fullkomligt älskade stycket;
längan längsmed löv
av svunnen tid
lägger läppars skuld

på skuldror
av saknad
2007-10-23

    Lindizz
din text berör, finner inga rätta ord just nu..blir tyst och läser om igen...så vackert skrivet.
2007-10-23

  ia VIP
blir bara tyst

vackert vännen
2007-10-23

  devilsangel
Jag tror inte skrivandet någonsin når sitt slut...

Du berör i denna text och jag kan bara säga: Underbart vackert!
2007-10-23

  Carlita
ja som som sagt, det har inte skrivits om allt, åtminstone inte ur allas perspektiv, bevisligen

en text som kryper in under huden och berör, den är skör men stark och andas saknad, kanske en slags längtan efter någonting mer påtagligt

och visst är det svårt att förstå ibland, varför det är så tyst

vackert Micael
2007-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson