Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smaklös


nu vet jag vad du menar;

sa jag när jag åter smuttade på drinken i min hand
känner äntligen igen det beska

en sån där smak
man kan känna igen efter hundra långa år


svårt, varmt, alkoholhaltigt?
kan inte riktigt fånga
dina ord

smakar som en julaftonsmorgon
kan göra
starka blomsterdofter, grön gran
som redan barrar
eller varje het sommardag
utspridd över en filt, i sanden
havets skvalp och salta dofter
din hud, dina läppar, ditt hår?
eller bara vattnet


nu vet jag vad du menar
äntligen
kanske är det just det svåra
det okvalificerade
ej bestämda, har inget namn
bara ett minne som etsar sig fast i mig
känslan som griper tag runt min bröstkorg
varje morgon när jag är hungrig - eller ensam?
ledsen, behövd, liten, kåt
är det just så? du vill beskriva mig

drycken, vätskan; fyller min mun, mina sinnen, och famlar ner över min kropp
som små rinnande bäckar en vårdag
precis så
fyller denna känslan mig
och den är orange





Prosa (Prosapoesi) av R4ikirI
Läst 418 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-24 20:35



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
oj, jag tycke om det här väldigt mycket,
varma känslor, smaksatta
den framkallade något.
2007-10-24
  > Nästa text
< Föregående

R4ikirI
R4ikirI