Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När doktorn talar om cellförändringar vet man vad han menar. Ganska snart märker man också att han hade rätt.När man får beskedet går man lätt i barndom - inte minst beträffande barndomens språkdräkt. Titeln skulle på s k rikssvenska kanske heta \'Avmagra


Magne

Hej på ji,
ållihop som pröve
å magne.

Ji ät bärä grässe,
å ji läs på burka
å paketa
å kanske tell å vä
skär bort nan bit
borti ji,
å bli fäjjen å gla
då ji ha magne
\'n par hekto
då ji stig på våga
på måran.

Si opp,
säg jäg.
Rätt va dä ä
sä ha ji gått ne
fyre kilo
på\'n vecke.

Rätt va dä ä
sä hör ji nan vitrock
täla om \'förändringern\'
han ha sett
ne i mägan.

Rätt va dä ä
minns ji
då ji kônne
vräka ti ji
kôrven
å pärern
å sluringen
å ömse
- men inte gjorl\' ä,
för ji va rädd å bli fet.


- dä kan jäg lova ji -
då sakne ji
\'n dänn ti\'n.

Sä pass på
å äta
sä länge dä gå.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 1817 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-24 21:39



Bookmark and Share


    wilja
vilken härlig text! och har nog sin plats i bantningshysteriska tider.
men tell å tapp n dänn mägan...dä ä då int bärrä. sjålv ligg jä no mest å hjärte som koern, å då ä e par hekto marnåmt.

(taffligt försök :))
2007-10-25

  Sanningsägaren VIP
å dä hännä berättä du bärä för\'n jäg

härligt att få sig lite ångermanländska till livs
det tackar jag för
/Åsa
2007-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin