Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt morgonljuset vakna

Fullmånens ljus
snurrar runt
ögonlockslösa
nakna ansikten

där drömmar lånar 
ondskans färg
i morgonens
blekgrå gryning

men än sover röster
sin skönhetssömn
försöker läka
tidlösa sårens djup

låt oss vakna försiktigt
så solens strålar 
når ända in

göra dagen ljusare
än natten




Fri vers av Catrin
Läst 1317 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-10-26 14:55



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Så underbart fint du skriver om känslorna i den bleka gryning..underbara rader Catrin!!!
2008-03-08

  Mikael Lövkvist
En mycket vacker dikt, finstämd, djupt insiktfull, mjukt rytmisk, och välskapad.
2007-12-08

  Larz Gustafsson VIP
Vissa anser ju att natten besitter en kraft som dagen saknar. Dave Vanian i The Damned t ex.
2007-11-30

  Mats Henricson
Så ville jag vakna, men det går väl bara i ditt sällskap ? En utopisk tanke, jag vet.. hur som helst, en underbar dikt .
2007-11-08

  Maria Zena Viklund
mycket vackert, applåder till dig!
2007-10-27

  Henrik Larsson Bauman
Den tycker jag var bra. Känner igen mig. Ofta vill jag inte tappa den där extasen jag känner i drömmen som så ofta övergår i frustration när jag vaknar.
2007-10-27

  aol
så fina rader i ett fint flöde bokmärker
2007-10-26

  devilsangel
Mörkret försöker tränga sig in där det inte är önskat, det är starkt men kärlek starkare..fint beskrivet!
2007-10-26

  Jan Linderoth
Den här var fullständigt solklar!!!
Och det går in och har förståtts långt innan det skrevs.
Visst stiger solen, en oantastlig sanning!
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin