Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i morgon är hon hel


Fullmåne

Mot rosa purpur och dovaste blå
lyser en fulländad måne

en kraftfull kvinnlig energi
som nu fullbordar sitt skapande


I avtagande skeende avslutar hon
var tings ändlighet och

i väntan på cirkelns fullkomlighet
låter hon natten vila


Skapar början och slut i varje fas


magin flyter genom
vågor av vetande




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-25 20:40



Bookmark and Share


  Elisabeth VIP
Vad fint hur du ger uttryck i denna måndikt. Är själv en person som fascineras av månen då den är på väg till sin fullhet. Kunde känna igen magin som du så härligt beskriver här.

Tack för den!
2007-11-06

  Måna N. Berger
Många tankar som talar till mig i den här dikten! Månen, den kvinnliga energin, det cykliska förloppet som ständigt förnyar sig, och de sista två raderna, \"magin flyter genom/vågor av vetande\" sänder rysningar utefter ryggraden!
2007-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson