Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balettdansösen

 

Du dansar i årtiondens balettskor
på trappavsatser

med vita änglavingar
fastsydda i skulderbladen

hösten åker rutschkana på trappkanten
yr av glädje kastar han
löv i vinddraget

en ek har grott fast i tapetens blommande mönster
som målar sig själv ur ingenting

våren spränger gränser
krossar kristallglas
i finfolkets händer

du dansar
likt en marionettdocka
med glada ögon

och

en duva fattar eld
i ljuskandelabrars skugga
den flyger med kärlekens brännmärke
ett budskap
om frid

du dansar i en piruett
på trappens fotsteg

till pianospelande möss
och fotografiers gamla minnen

som träder ur tapeten

sedan tystnar musiken inom dig
och du går ut genom springan
ut genom livets portar
och cyklar ut
ur tapeten


just där jag ritade igår




Fri vers av isabel louise
Läst 754 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-28 18:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ohhhhhhhhhhhhhh helt enkelt underbart, länge sedan jag läste en sådan vacker dikt, bokmärker och applåderar för att sitta och drömma med denna dikt, taaaaaaaaaaack!
2008-04-22

  Kristina Wallbing
Som en dröm är denna dikt. Här finns den frimodiga barnleken i skuggan av mörka toner. Som minnen av en saknad barndom som vill bli sedd. Mycket stark skrivet!
2008-04-20

  Maria Zena Viklund
wow, så underbara bilder, vilket språk, jag hurrar o applåderar!
2007-10-28

    höstblomma
..det där med blommig tapet tillade mig mycket ..och marionettdockan som dansar ..känner igen känslan ..fint och tankfullt skrivet!! :-)
2007-10-28

  devilsangel
Ger härliga höstbilder. Underbart!!
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise