Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det blev vad det blev..lite galet kanske :) o osammanhängande...


På en barstol i ruta ett


En svart gestalt sitter på en barstol
 där dagens skärvor ligger utspridda
på schackgolv

en ensam strålkastare kastar sitt ljus
på konturerna som gråter

en buktalare ligger med utslitna trådar
och lekande ögon
i en vrå

likt en trasdocka
med ordklåda
rabblar han meningslös rappakalja

en duva flyger runt utan mål
och en kanin sitter och sniffar
på atmosfären

den svarta gestalten
höjer på hatten

och ler
med blodröda läppar
i ett groteskt flin

för trollspöet mot darrande läppar
och pustar ut en rökslinga

han är gestalten som sitter 
på en barstol i ruta ett
i ett schackspel
där nästa drag
är iakttagarens

hästen frustar
och rispar med hoven

kungen och drottningen har flytt
lämnat krona och klave
i sina fotspår

nästa drag är ert
välj med åtanke

Varför skrattar ni inte?
Vad det inte det här ni ville se?

med rynkad blick letar han
i manuskriptet
för vad som
är han

styckar en kvinna i två delar
och spyr ut ett skämt

Det är ert drag nu
och showen
är över

by the way




Fri vers av isabel louise
Läst 767 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-28 18:57



Bookmark and Share


  Död Mans Hand
jag gillar sånt här, lustfullt skrivet!
lite trippy,
Hunter S. Thomson-känsla nästan

bla.
\"han är gestalten som sitter
på en barstol i ruta ett
i ett schackspel
där nästa drag
är iakttagarens\"

är mästerligt!

undrar nästan om du var lite berusad, ett glas vin eller så vid skrivtillfället? ;D fast hoppas att så ej var fallet
2007-11-03

  Maria Zena Viklund
oj jösses vad du har utvecklats nåt har hänt höljet skändat?*ler* underbart fantastiskt applåderar o bokmärker för fullt!
2007-10-28

    höstblomma
..man börjar ju oudvikligen tänka på vem den svarta gestalten är ..min tolkning blir ett slags mellanting av Döden och Ödet ..eller är han kanske bara konsekvensen av egna handlingar..?! ;-)
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise