Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


min guldpojke



sången / Artax & smultris



http://www.smultris.se/?p=1100

 

sommarns sista saga

Det skrevs på blanka raders ark
att hösten nu är kommen hit
men solen lyser ännu stark
och fjäril svingar vingen vit

så sjunger bäcken avskedssång
om sommar och om blomblads fall
om längtan som vi känt en gång
när snövit vinter kändes kall

En längtan, ack om sommarns ljud
och vindar över solgrön äng
när humlan sveper vid min hud
och svalor nynnar sin refräng

Det skrevs på blanka raders ark
om träd som aldrig glömmer orden
då vårt namn ristades i bark
och snöflingorna täckte jorden

 




Övriga genrer av Smultris
Läst 931 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-10-29 11:39



Bookmark and Share


    Charlotte S
Som när man var liten, känns detta lika underbart. En modern klassiker som aldrig känns gammal. Den blir bara vackrare och vackrare. Skulle gärna sett den längre. Men det kommer väl, antar jag?
2007-10-30

  aftermath
så väl skildrat
jag längtar redan
efter sommar
2007-10-29

  Smultris
Och pojken är underbar som sjunger så fint och skapar så vackra melodier...
2007-10-29

    ej medlem längre
håller med tessan84.
du är jätte duktig.

gillar att du fått med rimm på varannan mening. det blir bättre flyt då. vackert skrivit!
2007-10-29

  Tessan84
och hon är fantastiskt duktig

haha javisst =D
hon håller stilen även fast sinnet hennes ibland
hamnar i nilen

du skriver så det känns
=D
2007-10-29

  Maria Zena Viklund
Det skrevs på blanka raders ark
om träd som aldrig glömmer orden
då vårt namn ristades i bark
och snöflingorna täckte jorden

en helt fantastiskt text som berör mig från början till slutet, underbart!! bokmärker!
2007-10-29

  Simmerskan
vilka vackra rader du har skrivit. Gillar speciellt dessa rader:

\"så sjunger bäcken avskedssång
om sommar och om blomblads fall
om längtan som vi känt en gång
när snövit vinter kändes kall\"

Jag var naturligtvis att lyssna på sången också. Magiskt.
Ett verk jag hoppas fler upptäcker.
2007-10-29

  Last Word Spoken
Ah så vackert!!!
2007-10-29

  Sländan
Som sagt, den är så jävla underbar! Fan, vad ni när bra!!!
2007-10-29

  madinsane
bäst, bäst, bäst!
igen liksom!
2007-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris