Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är stulen från mig själv. Fraser från 1975 och tankar från precis nu. En lång fläta av starka upplevelser som aldrig tar ut varandra. Skivna i stark kärlek, som aldrig lämnar mig.


DEN LÅNGA FLÄTAN AV NU OCH DÅ

Vinden ligger i höstväntan
jag sitter i närheten
med min aldrigensamhet
så länge du andas
någonstans i världen

Radio Kristianstad
talar om hemlösa
du väckte oss
hemma i varandra

Känner mig tillräckligt trygg
för att sluta
tänka på jakt och flykt

Du läser mina
gamla dikter högt
de växer vackert i din röst
mellan allvar och skratt

Senare binder du upp
upp ditt hår
som en fångad
bukett av ljus

Åter igen känner
vi varandra
tillräckligt väl
för att lyckas
ta ett mjukt farväl

Får nog aldrig veta
hur mycket
jag egentligen älskar dig
den totala känslan
skulle slå mig till
marken

Färdas genom natten
på en våg av värme
till tanken
på nästa möte
då du leder mig varsamt
hem igen 


Du, ska vioch vila.......

NU




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 631 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-30 08:52



Bookmark and Share


  Catrin
Ja kärleken består bara föremålen växlar, en vacker text sammanflätade av nu och då... kontrasterna mellan fet och kursiv stil ger en vacker utformning. Bokmärker så klart!
2007-10-30

  aftermath
en mycket berörande och finstämd dikt
en vacker stroff som;
\"Senare binder du upp
upp ditt hår
som en fångad
bukett av ljus\"

hur vacker som helst
2007-10-30

    ej medlem längre
Oj vilken berg-och dal upplevelse!:)
Kontrasterna i strofernas utformning och budskap gungar härligt när man läser och man bara leeeeeeeeer!:)
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth