Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrev denna i våras när jag fick besked om att min 95-åriga farmor inte längre levde


Farmor

Du har lämnat din röda stuga
Du har lämnat syréndoften kvar
Dina kärleksfullt krafsande händer
smeker inte längre

Jag ska minnas
dina händer
syréndoften i solskenet
korvsoppan som värmer i magen
skrattet som värmer i hjärtat
dina enkla vardagsuttryck
som kryddade tillvaron

Du var så hurjatassig farmor
men nu finns du inte mer

Inte här
men där du är
ska du få tocka munnen full
av lakrits och choklad
och bli omsluten av honom
som varit dig nära alla dagar

Jag saknar dig










Fri vers av Tosan VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-10-30 21:49



Bookmark and Share


  Anjeska
Jag förstår att du saknar din Farmor.
Jag skulle oxå ha tyckt om denna goa mänska!
Goa minnen!
2007-10-31

    eva m h
Fint diktat med ord du nog lärt dig av farmor!! (Iallafall vissa jag gissa!)
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Tosan
Tosan VIP