Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att hålla tillbaka

 

kan vara olika lätt

att hindra en treåring från att frossa
i smågodisburkarna på Ica - det är inte svårt

om nöden kräver - är det bara att lyfta
bort ungen och låta den skrika klart en halvtimme

att hålla tillbaka en mobb, eller ett gäng galna
demonstranter utan sans och vett - det är lite
svårare

kravallstaket, tårgas och vattenkanoner

att inte gråta till vacker musik eller en sorglig
film är ganska svårt - men alla har vi våra knep att
hålla tillbaka tårar om det krävs

man kan gå på toa och gråta lite medan
man ändå kissar under reklampausen

ett gäng galna tjurar?
ingen aning hur man håller tillbaka dem...

har aldrig ens försökt

att hålla tillbaka den störtflod av mänsklighet,
välbefinnande och total själslig närvaro
som du skapar hos mig

 

varför skulle jag ens försöka?

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 323 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-02 15:03



Bookmark and Share


  aPorcupine
Din text får mig att le. Gillar hur du blandar kursiv text med vanligt och meningarna är så självklara:
\"om nöden kräver - är det bara att lyfta
bort ungen och låta den skrika klart en halvtimme\" :)
2007-11-02

    sleepwalking
Vilken underbar text!
Tyckte jättemycket om den,
bokmärker
2007-11-02

  Lena Renman
Hej Oj tänk att ha ett sådant Du...Grattis!

Lena
2007-11-02

  Eliinaa
Vad gulligt skrivet
2007-11-02

  Night Soul Woman
:) befriande . . .
Vackert skrivet!
Tack för läsningen*applåd*
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol