Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt liv och jag

 
 
 
 
 
     

Jag kanske skulle byta liv, tänker jag ibland. Så jävla trött på mig själv. Var dig själv - säger de som tror sig veta, allvetarna. Du är unik, fantastisk precis som du är. Vadå då? Hur vet de det? Det finns ingen som du. Nej, tacka Fan för det. Herre Gud, tänk om det fanns fler som jag. Haha! Jobbigt det skulle bli då, för att inte tala om vilken förvirring det skulle skapa. Jo, jag har funderat på det där, att byta liv. Bli någon annan. Skogshuggare låter trevligt. Vandra omkring i naturen och dra fram motorsågen då och då. Ja, jag vet. Det är synd om träden, men tänk så skönt att få avreagera sig, gå loss och såga till svetten lackar. Sen kan jag sitta och sortera kottar resten av dagen. Eller så kunde jag bli toalettant, en sån som finns på tågstationer i alla stora städer. Fem spänn klirrande i burken, herrar till höger, damer till vänster. Vill du köpa tamponger eller kondomer kostar det extra. Va?  Inga krav på klädsel, sociala färdigheter, hög kompetens. Morgonpigg måste man nog vara, men vafan, fixar jag väl. Herrar till höger. Damer till vänster.

 

Nä, man ska vara sig själv. Jadå. Göra det bästa av sitt liv, vara tacksam. Har hört att man själv bär ansvar för sin lycka. Visst! Läste något om attraktionslagen. Hör och häpna! Det är en kosmisk lag, säger de, allvetarna. De som förstår sig på de stora frågorna i livet, och då menar jag de riktigt stora. Som: är du lycklig? Jo, det finns ett test man kan göra, fem frågor senare vet du om du lever ett fullkomligt euforiskt lyckligt liv eller om du ska skjuta dig i pannan. Vågar nog inte göra det där testet. Jag har ju trots allt ansvar. För mitt liv, ja. Så tänkte jag på konsumentlagen, tror inte att den är kosmisk, enligt den kan man ju klaga om man inte är nöjd, och jag är ju konsument, missnöjd. Så jag ringde. Till Gud. Han är ju allsmäktig så han om någon kan ju rätta till sånt man inte är nöjd med. Hamnade i telefonkö. Det var trettiosjumiljoner samtal före men han besvarar mitt samtal så fort han kan. Så nu sitter jag här, i telefonkö och tänker att det kanske är ganska bra ändå, vi kommer trots allt överens. Mitt liv och jag.

 

 

 



Övriga genrer av sistermoon
Läst 418 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-02 20:14



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Aja jag vet men du, jag har bara väntat 15 år i telefonkö på att Gud ska plocka upp luren och svara, men under väntan spelar de Stairway to Heaven och det är ju rätt fint av dom...Byta liv, jatack.
2007-11-02
  > Nästa text
< Föregående

sistermoon
sistermoon