Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När blev leken
en allvarlig lek?



FINNS DET RESTER AV SAGOR I TYSTNADEN?

Sagorna har tystnat 
vaggan stelnat
mitt i en rörelse
de som läste gick
och de lämnade inte 
något ljus tänt

Tystnaden kom smygande
utan förvarning 
dörren
till verkligheten
slängdes upp den
på vid gavel

Draget blåser
mitt rop tillbaka in i mig
och drömmarna
mosas till
väckarklocksklor
och beordrad övertid

Men du vaggar mig
på din hud
viskar sagor
med långt svepande hår
kryddar mina drömmar
och öppnar försiktigt
din dörr
för att släppa in ljuset

Jag somnar tryggt
mitt i en mening
meningen med livet.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 664 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-03 01:10



Bookmark and Share


    Nili77
Underbar och lämnar en trygghet!
2012-02-18

  MeAmmie VIP
Så många minnen denna väcker hos mig även om den är din. lånar jag den till mina minnen! Så skört men ändå så hoppfullt! Fredens Liljor/Ammie
2008-12-09

  Inkarasilas
Och jag sitter här och gapar, behåller tre första, för fan, kallt, bortrövat och strävt. Helt outstanding!
Ja visst fan är det vackert med sagor med, så vaggas gärna av hår, men men svärtan, ge meeer!
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth