Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En svår helg för alla som har mist sina kära. Det är nu den andra utan min man och den första utan min mamma. Många minnen och mycket tårar.....


Tankar i allhelgona


Så tänder jag ljusen
och går till platsen där
min älskade gjorde en
särskild kulle för våra katter

Jag minns vår senast begravda
katt och med vilken ömhet han
lades ner i sin lilla låda och att
vi sedan satte blommor på kullen

Värmen jag känner inombords
blandas med den starka saknaden
som hugger till och kramar hjärtat
\"For absent friends\" brukade vi säga

Då stod vi där tillsammans med
många ljus tända i vår trädgård
när gravar var så många mil bort
ville vi ha våra käras minnen hos oss

Nu står jag ensam och minnena
virvlar svårgripbara omkring i mig
nu när minnena har blivit så många
av så många kära som jag har mist

Att aldrig mer få se min älskling
komma farande nerför backen
Att aldrig mer få se min mammas
öga tändas när hon får se mig

Vart är jag på väg i min ensamhet
Vart för denna ensliga tillvaro mig
Vart ska jag gå när ingenstans
är dit jag helst skulle vilja komma

Ljusen brinner vackert
Jag står länge och gråter
Det har blivit svårt att vara
människa när ensamheten
är så
kall




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-03 08:58



Bookmark and Share


  * Ammi *
måmga många kramar till dig!
2007-11-04

  Sara Boström
Jag ska tänka på dig i kväll, Ulla när jag tänder ljusen för de mina på kyrkogården.
2007-11-03

  Erik L
Mycket vackert och finstämt diktat om saknaden till de som inte längre finns hos oss. Bra!
2007-11-03

  Nicklasb
Även om det är ledsamt att sakna så brukar jag koncentrera mig på de saker hos de saknade som gör mig glad/stolt, det känns mycket lättare då!!

Du har skrivit en mycket finstämd dikt om saknad!!
2007-11-03

  drakbruden VIP
Jag känner smärtan i varje ord och flyr själv bort i mina minnen av de nära jag mist. Jag tycker mycket om denna dag då det är tillåtet att få vara i minnena, och känna sorgen, men smärtan kan vara outhärdlig och livets väg ifrågasätts varje gång. Tack för en finstämd text!
2007-11-03
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP