Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sådant en äldre männika tänker på:


Slutfas

TRÖSTESÅNG

Sorgefåglar
flyga
över gråblå vintervatten
sorgmodigt ropande.

Månens kalla onda öga
glor ont , glor ont
ner på ett stackars människobarn
Blinkar lilla stjärnan där:
hav tröst , hav tröst
vi är så många flera här.


TID I RÖRELSE

Du klagar min vän
du klagar över döden
som väntar
utanför hans sjukrum.
I ditt sällskap.
Tillsammans.

Klaga ej
nu är ännu tid i rörelse.
Senare-
då allting stannat
tystnat
och tiden inte längre är-
kom då till mig


OBÖNHÖRLIGT

Som skymningen -
förledande först
i mjukt rosa
guldkantad -
smyger sig ålderdomens
grå
långsamma förfall
obönhörligt
in i rummet.


GÅVOR

Alltid
är jag lika tacksam
måne
för ditt mörker
och stillheten.

Tacksam
sol
för ditt klara ljus
och höstens färger
Tacksam.


NATTSÅNG

Nattens mörka viol
tänder sitt eldsöga
doftens sötma
överväldigar

Så ock vissheten
då natten ljusnar
elden falnar
doften dör




Fri vers av vera gade VIP
Läst 749 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-03 16:48

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Ger många tankar och förnimmelser. Gillar framför allt detta vackra och meditativa:
Som skymningen -
förledande först
i mjukt rosa
guldkantad -
smyger sig ålderdomens
grå
långsamma förfall
obönhörligt
in i rummet.

Jag är nog inne i den förledande mjukt rosa, guldkantade fasen ...
Tack för fina ord.
2008-12-24

  Dr Jimmy Johansson The 777
-Vi Alla Finns Bara I Ett Exemplar-
2008-11-22

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag läser i förundran.... så genomfars jag av livets gång och så tydligt som aldrig förr hur kort den återstående livstiden känns.
Den här texten måste läsas fler gånger, många fler......bokmärker
2008-06-15

    papillon
Detta är en av de starkaste texter om åldrandet som jag någonsin läst - mjuk, suggestiv, med både ett direkt tilltal och en inre monolog och dessutom så fruktansvärt vacker med sina upprepningar. Hur har denna text kunnat slinka förbi mig tidigare???
2007-12-07
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP