Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Översättning av \"Strange Fruit\" skriven av Abel Meeropol


Märklig frukt

Sydliga träd bär en
märklig frukt
Med blod på dess löv
och rot i blodig fukt

Den svarta kroppen svänger
i den södra brisens räd
Den märkliga frukten hänger
i grenen på ett poppelträd

Paradisisk vy över
södra landskap
Med uppsvällda ögon
och förvridna gap

En vittring av magnolia
och en känsla av hopp
Men en oväntad stank
från en glödande kropp

Här växer en frukt
som är kråkfåglars skörd
Församlas av regnet
och av vinden blir förd

Som i solen förruttnar
och från trädet blir fällt
Här växer något märkligt
Hatat och underställt




Fri vers av Cedea
Läst 387 gånger
Publicerad 2007-11-03 21:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cedea
Cedea