Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är som en kameleont

Jag är som en kameleont.
Jag är den du vill att jag ska vara.
Du kanske tror att du känner mig.
Men du har antagligen fel.

Jag är som en kameleont.
Jag anpassar mig till miljön omkring mig.
Jag smälter in i alla sammanhang.
För jag vet vad man ska säga.
När och till vem.
För att passa in.
För att bli accepterad.

Jag är som en kameleont.
Alla tycker om mig.
Vissa romantiserar mig.
Några älskar mig.
Många tror att jag är deras bästa vän.
Men få känner mig.

Jag är som en kameleont.
Jag skrattar när man bör.
Och gråter när man ska göra det.
Jag kan visa känslor fast jag inget känner.

Jag är som en kameleont.
Men jag är inte osynlig.
Jag passar in.
Men jag syns alltid mest.

Jag är som en kameleont.
Varför kanske du undrar.
Och svaret är enkelt.,
Det är så jag har överlevt.

För ett skadat barn, lär sig att skada.
Ett sårat barn lär sig att såra.
Ett barn som ingen ser.
Lär sig att ses av alla.

Jag är som en kameleont.
Alla ser mig nu.
Men vem ser mig på riktigt?



.




Fri vers av Glittra G
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-04 04:33



Bookmark and Share


  Spider
ja detta var en tänkvärd text som
som var riktigt målande gillade detta stycke
för den säger mer än vad du beskrev
om man vet vad som ligger bakom
*Jag är som en kameleont.
Jag skrattar när man bör.
Och gråter när man ska göra det.
Jag kan visa känslor fast jag inget känner.*
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G