Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom den hårda fasaden finns ett gråtande barn

-

 -

Jag sprider glädje med mitt öppna leende
och kärlek med mitt charmiga beteende.
Men bakom masken, under dräkten finns en annan person
En person med andra avsikter, en annan ambition.
En mördare i clowndräkt med ett påklistrat flin,
en självmordsbomb som ni kan kalla svin.

En flicka, nästan kvinna
säker på sin sak, en riktig grevinna.
En styrkans gudinna
som kommit för att vinna.


Men bakom den hårda fasaden finns en gråtande flicka
som skräckslaget väntar på att masken ska spricka.

Känn på tyngden
av all smärta jag bär.
Är det ej ett under
att jag ännu finns här?

Ni skulle bara veta
hur liten jag är.




Fri vers av tjort
Läst 549 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-11-04 12:15



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Innerligt skrivet med känsla och ett vackert språk, bravo!
2007-11-18

  Fredrik Westrin
En av dina bättre. Men kom ihåg det jag skrev förut om att det som gäller andra gäller dig också :).
2007-11-06

  aol
jag blev så rörd att du har så starka känslor bakom din litenhet
2007-11-05

  Serapis VIP
Kanske borde du kunna utöka fjärde versen så att också den bestod av sex strofer?
Inget nödvändigt, men det skulle kanske se bättre ut.

Maskmetaforen är en annan ju van vid. Person, eller \"persona\" kommer ju från grekiskans \"(teater)mask\". Frågan du kanske kan ställa dig är om det gråtande barnet verkligen är du, och kanske inte en mask du ikläder dig för att kunna se dig själv i speglen?
Kanske finns det ett du, någonstans som varken skrattar eller gråter, utan helt enkelt bara \"är\"?
2007-11-04

  Erik L
Starkt diktat. Du beskriver väl hur det är att ikläda sig en roll för att inte bli blottad och visa hur man innerst mår och känner. Bra!
2007-11-04

    Tuva Lisa**
Du skriver verkligen fint. Jag älskar den här, helt otrolig!
2007-11-04

    EllieH
Ja, vad ska man säga...

Jätte bra!
2007-11-04
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort