Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om fasorna och det makabra vinstintresset.........


KRIG !

Krig
En ekonomisk affär för vissa
Krig
På dessa profitmagnater vill man pissa
Krig
kan ha politiska motiv
Krig
är ändå ett vidrigt och blodigt kiv
Krig
numera tekniskt avancerat
Krig
totalt ödelagt och vandaliserat
Krig
kan aldrig försvaras
Krig
bättre med orden svara
Krig
förstör vår slitna jord
Krig
ska mänskan nånsin bli stor
Krig
en sjuk och dödlig \"lek\"
Krig
stormakternas eviga svek
Krig
Tänk om triljarderna gick till u-hjälp
Krig
då blev det slut på världens svält......




Fri vers av Mats Henricson
Läst 2608 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-05 09:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt bra
2013-12-11

  Jean-Michel Orblin
Krig kan förklaras dessvärre
Bra skrivet
2011-08-15

  Stefanie Nerman
Väldigt bra,
den är väldigt genomtänkt och nämner de saker 'de stora männen' så sällan vill veta im själva.
Grymt !
2008-07-12

  dalida_bl
*hittar inga ord....*suck*
Välskriven!
2008-04-12

  aol
jag står helt bakom dej
2007-11-07

  Lena Renman
Förbaskat bra och håller med!
lena
2007-11-07

  Betlehemsstjärnan VIP
Ingen önskar hellre att världens olika krig ska ta slut..
Men dom följer nog med i graven dessvärr//B
2007-11-06

  Bodil Sandberg
En mycket mycket stark dikt ur själ och hjärta...skriver under på stört!!!!!
2007-11-06

  Patrick K
bra och finurligt skrivet :)
2007-11-06

  hero40
En mycket bra text
med innehåll som jag håller med om!
2007-11-05

    Aurora Borealis
Håller verkligen med, pengar kunde användas bättre!
2007-11-05

    *Zenobia*
tänk om...människor var mer omtänksamma...

tänk om...alla tyckte likadant om krig...

tänk om...alla lade ner sina vapen...och bygga istället för att rasera..

krig är bara ett annat namn för helvetet...vill människor verkligen dit?
2007-11-05

    ej medlem längre
Makt och krig! Finge vi kvinnor styra så skulle det inte finnas krig...det är jag övertygad om...
Bra skrivet!:)
2007-11-05

  Last Word Spoken
Ja, instämmer jag ock
med föregående kommentatörer.
Absolut ett viktigt tema! Väl framfört!
2007-11-05

  PPQ
grattis till redaktionens val. Din text är viktig. Många av dina textter är viktiga. Du framför offta viktiga budskap utan att det blir trist. Jag hoppas att mpnga kommer lääsa dig i framtiden och verkligen ta till sig det du skriver. Lycka till i framtiden.
2007-11-05

  PPQ
tänker på Lennon och hans låt give peace a chanse den här texten kommer jag ta med mig genom dagen
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska