Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egentligen förstår jag busschaufförerna nästan helt. Men jag kände mig lockad att hitta på allt det här..




Och nu är hon en tant som kastar sig över alla chanser att hämnas

Det var en gång en flicka
som jag inte vet namnet på
som alltid blev vald sist
och som aldrig fick beröm
av sina vackra systrar.

Det var en flicka med grå
ögon
och dåligt självförtroende
som låste in sig själv i
spegelrummet och grät.

En flicka som hela tiden
förbisågs och
bortprioriterades
så att ingen sedan vågade
satsa på hennes begåvningar.

Så hon la aldrig ner sin energi
på att skapa drömmar utan
bara kraft på att balansera
sitt så kallade liv.

Hon tröståt tills hon började
kallas för tant och blev
till slut något ogift skräp i
trappskrubben att skämta elakt
om på släktträffar.

 

Och 1993 började hon jobba
för Länstrafiken...

 Så när jag står där på stationen
och har förlorat mitt busskort
av ren förvirring
stänger hon ut
mig i kylan
för att hämnas
alla hennes 64 år av bortglömdhet.




Fri vers av ingentingflicka
Läst 305 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-05 20:48



Bookmark and Share


  octobertragedy
vilken go dikt, såndär elak sympati kände jag idag när jag var på ica och skulle köpa hundmat och en tant tog de fyra sista rätt framför ögonen på mig, liksom välte ner dem i vagnen, och jag tänkte att hon är nog en människa som alla skäms över så hennes hundar är de enda hon kan umgås med, ofrivilligt från deras sida förstås. jag blev rätt sugen på att skriva om det nu faktiskt, hehe. hur som helst, skitgo. bra skriver du också (:
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

ingentingflicka