Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm

Gatorna fram vandrar jag
medan vinden, så kall och rå
rycker och drar i min mössa
som den ville få med sig sin lekkamrat
i sina vilda danser

Jag går längs kajen och tänker på
alla skepp som kommer och går
till ställen mina ögon aldrig får skåda
och människor jag aldrig får möta

Vidare strosar jag förbi alla kända strån
in i trånga gränder med kantiga gatstenar
som några grova händer långt innan mig
hackade till
kanske var han en fånge eller
en vanlig arbetare, vad vet jag om hans
livsöde

och vart jag än vänder mig
känner jag
livsöden sammanfogas och slitas sönder
här där det salta möter det söta
i en välkänd komponering




Fri vers av Simmerskan
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-06 17:35



Bookmark and Share


  Krissie
Kanon! Verkligen bra! Men eftersom du uppskattar kritik så tycker jag kanske att det första och andra stycket skulle byta plats så att dikten börjar med \"Jag går längs kajen...\" o nästa \"Gatorna fram vandrar jag...\"

Bara en tanke...
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Simmerskan
Simmerskan