Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aldrig en saga


höstfingrar runt hjärtat
och ingen vet
varför sommaren tog slut
blev kyla
blev kärlek
och tomhet

svart
blev planeter
blev måne
som speglar sig i havet
och stjärnor
i trådar
når aldrig dina ögon
når mina
men aldrig dig

regnbåge
men inga sagor
ingen skatt
bara svart
taggar kring hjärtat
och rosor
för kärlek
att älska
dig

bara svart




Fri vers av Sländan
Läst 366 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-07 21:36



Bookmark and Share


  Anna Frölander
tycker om titeln som liksom ger en föraning om vad som komma skall, att man kanske lurat sig själv, att man gått på den där bilden om rosa läppar, blänkande svärd, prinsar och prinsessor i skimrande kläder och runt omkring dom en odödlig kärlek, där skon sitter perfekt på foten och nätterna är beundransvärt vackra.. Känns som att det går ett litet tema igenom dina dikter nu, med måne och stjärnor och himmel, kanske går det att sätta ihop dem till något. Tycker att det hade varit intressant och oväntat om dikten hade slutat endast med ordet \"svart\", som en filmruta..
2007-11-09

  tingeling
denna tycker jag om. träffar mig direkt. Mycket bra!
2007-11-08

  AllNamesRTaken
Rent tekniskt så kan jag intet än att bifalla Ulf.
Som ett snår av två växter som växer in och ut ur varandras grepp.

Du får ett bättre icketekniskt svar när kaoset i mig har gett upp.. kanske efter lite gym.

Kram
2007-11-08

  Ulf Lagerholm
texten rör sig i tvåplan -

det ena beskriver en
kärlek som den borde
vara -

det andra, ett svart
totalt passionsfritt
tillstånd -

jag tycker att det är
dynamiken mellan dom
här ytterligheterna som
är styckets verkliga styrka -

\"och stjärnor
i trådar
når aldrig dina ögon
når mina
men aldrig dig\" -

är mycket vackert och talande -
2007-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan