Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snöstjärnor falla så mjukt


Vinterskrud

Den första singlande snöstjärnan

seglar så fint och mjukt

mot ett väntande löv,


Det fångas av ett löv som väntat

på sällskap, sedan den första

köldknäppen tog tag och

tvingade det till marken.


Stjärnorna följer snart efter

i allt rikligare takt

och bäddar in lövet

i dess vinterskrud och ide


Färger komma och färger gå

från grönska till vintersjärnornas

spegling, likt vintergatan sken

och gnistrande charm


En känsla av mänsklighetens litenhet

uppenbarar sig

och jag påminns ännu en gång om

naturens vishet och prakt




Fri vers av Led Floyd
Läst 354 gånger
Publicerad 2007-11-08 00:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Led Floyd