Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är frihet? Finns en del att fundera över.....


Frihet


Är frihet frånvaron av fängelse
eller
att få göra det man vill
ha
obegränsat med pengar
och
att slippa alla krav

Är frihet att få leva exakt
som jag själv vill
utan att behöva anpassa mig
eller
är det att köpa allt jag önskar
och
resa vart och när jag vill

Ibland blir livet ett fängelse
och
det finns inga andra utvägar
än
att göra det man måste
för
en annan människas väl

Döden kom med frihet
från sjukdomen
som åkte ut ur huset
i kassar med läkemedel

Döden befriade honom
men inte mig




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-09 09:00



Bookmark and Share


  To
Intressant välskriven text. Jag tror att frihet är individuellt. Extra känslofyllt slut du fick till fullt med smästa. \"Döden befriade honom men inte mig\" Kan frihet vara att få välja?
2007-11-09

    eva m h
Tänkvärd ord!
Slutorden griper tag!
2007-11-09

    Maria Malm
Tänkvärt, vad frihet egentligen är. Man kan ju känna sig fri, fast man på sätt och vis, och i andras ögon, inte är det.
2007-11-09
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP