Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har sett att det skrivs en del engelska texter- jag bjuder på en dansk läsövning, skriven för ett bra tag sedan


Desperation

banker
banker
trykluftshammer
gøgen kukker
hjertet hamrer
hjulet slår
går
går
øksens hug
og hammerslag
spætten hakker
tiden går.

blomsten lukker
lukker sin krone
sandelig
der gives ikke ben i denne kogte torsk
og hvad er myggestikket værd
latterlige tid som ikke er

jeg giver en stjerne for min elskedes öjne
musik spil op
kom alle save og fugle
katten ligger på lur

jeg falder

blomsten skal trækkes i håret
engang vil alle tie.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 453 gånger
Publicerad 2007-11-09 09:12

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Frank Flyktig
Tjusigt! Gärna mer danska. Att läsa våra grannspråk avslöjar svenskan, tycker jag. Visar på hur lustiga vi är. Och de passar sig utmärkt för poesi. Som sjungen skånska passar reggae.
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP