Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om ni vill försöka förstå, eller se vad jag egentligen talar om, gå in hit: http://www.youtube.com/watch?v=Q4NZAk_goYI


Ni kommer aldrig att förstå en hel del ...



Ni kommer aldrig förstå
Ni kommer aldrig få känna glädjen
Ni kommer aldrig förstå lugnet


Ni kommer aldrig förstå smärtan
bakom att se sitt språk förnedras

Jag ser när de misshandlar det jag ärar mest
det jag respekterar mest
det som betyder mest för mig

De kränkar min historia
mina medmänniskor
mina vänner

mitt livsöde


Ni kommer aldrig förstå samhörigheten
bakom alla döva

Jag ser en handrörelse
en min
ett ord
en hand

Han eller hon hör ihop med mig
med mig och alla vi

men jag aldrig träffat honom eller henne förr
men så känner jag honom eller henne ändå


Ni kommer aldrig förstå historien
tätt bakom oss alla

Jag ser respektlöshet
de opererar i våra öron som om de vore tekniska leksaker
de driver med vårt språk genom falskteckna med hån

De ser inte vår historia
De ser inte kampen som förlorades
för att sedan vinnas
De ser inte slaget vi förlorade
De ser inte all förtryckning vi utsattes för
De ser inte att den fortfarande pågår

De ser inte alla ärr i vår historia


Ni kommer aldrig förstå Stoltheten
bakom att få se språket

Jag ser mina vänner uppträda med språket
Jag ser okända sjunga med språket
Jag ser folk applådera,
jag känner ...

Jag var inte med, jag var bakom
Jag var med, jag var inte bakom

Jag hör ihop med dessa
Jag har en samhörighet med dessa
Jag känner dessa


Jag är Stolt

Stolt över att vara Döv




Aldrig kommer ni att förstå en massa saker
men
först och främst
kommer ni aldrig att förstå




Stoltheten







Fri vers av Skymningens Miia
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-11 16:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia