Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet leker

Jag sitter och pratar förstånd med en vän
Vi pratar om livet och allt som hör till

Så ser jag, i ögonvrån, hur min kattunge
Bara någon månad
Springer runt
Hon puttar på en liten boll
Så bekymmerslös
Hon behöver inte tänka på livets mest underbaraste sak
Kärleken
Hon behöver inte få självmordstankar eller hormonbesvär
När hon kommer in i tonåren
Hennes vänner behöver inte oroa sig för att hon ska komma in i fel kretsar
Att hon ska börja med ”dåliga saker”.

Att jämföra liv
Med en annan varelse
som lever i exakt samma värld som du
Men ändå har det så mycket enklare

Kan verkligen få dig att tänka.




Fri vers av Colle
Läst 503 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-11 22:47



Bookmark and Share


    Lola Linorum
Det som gör den här texten så bra är nog dess fina självklarhet och dess omisskänliga djup..
Gillar den, och din senaste, \'Du.\'.

Kram på dig
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Colle
Colle