Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min sons slutledningsförmåga
är så härligt naiv, hans vän har inte den förmånen...




Men fick jag ge honom en pepparkaka då??

En oansenlig liten rosa mugg
gapar tom på hyllan i ditt rum
efter en femårings infall av
givmildhet.
Veckopengen och slanten från
tandfen fick följa med
vännen hem
och ditt vita samurajsvärd,
för han har inget sådant.
Förklaringar och förvecklingar
senare står en liten pojke utanför
vår dörr, ledsagad av storebror
som återlämnar de gåvor
du i oförstånd givit bort.
Händerna tätt intill kroppen
rädslan som en sky kring
tårarna som lyser vita mot
mörk hud.
I okunskap tror jag rädslan
är riktad mot mig.
Förklarar att du behöver inte vara rädd,
ingen tror att du tagit sakerna
det är min sons fel som lämnat
dem till dig.
Ger en kram i hopp om tröst,
du snyftar nästan ohörbart,
mamma slog så hårt.




Övriga genrer av Catrin
Läst 775 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2007-11-12 14:47



Bookmark and Share


  aol
gripande starka rader som går till hjärtat
2008-02-28

  Mikael Lövkvist
Åh vad vackert (din sons generositet och din egen tröstande närvaro) och vad outgrundligt sorgligt (att pojken blev slagen). Barn är så spontana. Du berättar också mycket insiktfullt, medmänskligt, och spontant.
2007-12-08

  Nicklasb
Mycket vacker på alla sätt!! Barn är alltid barn medan vuxna ibland är obetänksamma svin! Man får inte slå barn.
2007-11-23

  Regular
Svider till i hjärtat när man läser det
2007-11-13

  Carlita
aj vilken gripande sorgsam text, men samtidigt sockersött berättat av dig, fint
2007-11-13

  Jojo
Det här tog verkligen tag i mig.
2007-11-13

  Mats Henricson
Känner så väl igen situationen, min nioåring har, tyvärr, varit i samma läge, fint och dokumentärt skildrat !
2007-11-13

  Bodil Sandberg
Dessa våra små...så fulla av givmildhet och tacksamhet och spontanitet ...och rädslor...ja det här är onekligen en mycket stark dikt!!!
2007-11-13

  Maria Zena Viklund
bra skrivet!
2007-11-13

    ingvar VIP
Mycket bra.
Ingvar
2007-11-13

    Stormöga
ush...vad hemsk...väldigt gripande text som är både vacker och hemsk...väldigt bra!
2007-11-13

  aol
blev så tagen av dina fina raktinihjärtat rader
2007-11-12

  Inkarasilas
Näää! Fan jag blev helt mjuk och såsig...fasen pepparkakor till alla, aah, stackars pojkjävel, ah *snyft*
2007-11-12

  Michaela Dutius
Orden träffar mitt i hjärtat i denna fina text!
2007-11-12

  Jan Linderoth
Du jag gråter med honom och prisar dej som enkelt och rakt bara kastades oss in i denna historia. Fan måste torka tårarna, DU är ren empati!!!!
2007-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin