Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är det djuriska som för oss samman. Det är det mänskliga som skiljer oss åt
Sandro Key-Åberg

När människan förnekar sitt släktskap med djuren sker det ofta under skällande, väsande eller morrande. (taget citat)



U. Det mänskliga och djuriska inom oss


Det är är det mänskliga
som får oss att, gräla om pengar

Det är det djuriska
som får oss att se att det är bara pengar
och vilja lukta av alla skogar och ängar



Det är det mänskliga
som får oss att tro att pengar är rikedom

Det är det djuriska
Som får att se att inse att rikedom
är att få vara en del av naturens blom



Det är det mänskliga
Som får oss utnyttja all vår makt

Det är det djuriska
som får oss att äta upp ägandets kontrakt
och reagera på slakt och mänsklig förakt



Det är det mänskliga
som får oss att se allas olikhet

Det är det djuriska
Som får oss att förstå allas likhet
och behov av frihet och åter frihet




Fri vers av To
Läst 583 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-20 13:51



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Hel bra lyrik i enkel form
som talar ett språk i både slott och koja

Människan är en feg ras
som många gånger förnekar sitt ursprung
bara för att den har utvecklat strategi och


(? logik?!!!!!)
2007-11-25

  Lyckohäxan Enediel
Visst är det så =) Kul läsning med många kloka tankar...
2007-11-20
  > Nästa text
< Föregående

To
To