Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Åtta av tio personer som klickat på min rubrik, och därmed läser dessa magiska och bevingade ord kommer likt Ture Sventon på hallucinogena svampar och glögg att leta efter en förklaring till mitt olustiga och egocentriska uttalande.


Jag är så sjukt jävla snygg!

För visst är det så? Varenda liten mening som lämnar våra matluckor till munnar, skall alltid analyseras, vägas i guld och vridas runt sin egna axel. Varje intention, varje stavelse skall ph-bestämmas, politik-märkas och till slut könskategoriseras. Att folk bara slänger ur sig ord och meningar på en halv höft för att de känner för det eller för att det är kanelbullens dag existerar inte längre. I alla fall inte i folks medvetande.

Om jag tvingas till en halvhjärtad gissning skulle jag säga att nittiofem procent av allt som lämnar mina fylliga läppar är ofrånkomligt skitsnack. Inte skicksnack som i \"fan vad gullan blivit mullig\" utan mer som \"fan vad kattungar är gulliga\". Det vill säga meningslöst dravel om litet och smått, högt och lågt, brunt och gult och allt däremellan.

När jag då befinner mig i en situation där jag presenteras för nya människor kan detta beteende te sig märkligt. Jag kläcker ur mig en ogenomtänkt fras, och vips, plötsligt har jag arton par utstickande, cartoon-ögon stirrandes åt mitt håll.

Tänk om det bara är så att man vid vissa tillfället kopplar bort autopiloten, drar en blöt lott ur hatten och säger vad fan som helst. Inga gömda agendor, inga obskyra härskartekniker och ingen djävla psykologiskt mumbo-jumbo. Här är det ryggradsbeslut och improvisation som gäller.

Så för att summera kardemumman: Rubriken säger egentligen ingenting. Jag är snygg, poängterar det för att jag känner för det och inte av någon anledning du kan fabulera ihop.

Jag skriker inte efter uppmärksamhet, jag blev ammad som liten och jag kan inte bry mig mindre om jantelagen. Så försök inte ens att gå dit (don\'t go there låter onekligen snyggare och mindre bajsnödigt.)

Frågor på det?

phlegm.blogg.se - ordbajseri på en helt ny nivå
Övriga genrer av Linus Salomon
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-13 01:21Bookmark and Share


    *Zenobia*
Jag är snygg också...men inte på ett sjukt sätt.. :))
2007-11-13

    ej medlem längre
angående rubriken. jag befinner mig i ett socialt sammanhang där vi diskuterat om det är tillåtet att tycka att man själv är sjukt jäkla snygg.. och det är det, så länge man inte säger det högt.
men, okej, jag vet inte om det är befogat, men jag skrattade högt åt både rubriken och ingressen. så tack för det.
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Linus Salomon