Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är en under arbete... Kändes lite patetisk, inte riktigt nöjd, kan ni ge mig nåt tips?


Hem

Det finns de
som inte vet
var de har sina rötter.
Det finns de
som inte vet
var de hör hemma.
inte har någon hemkänsla
alls
inte vet var
de vill bo.

Jag vet var
jag har mina rötter
Jag vet var
jag hör hemma
Och jag vet var
jag känner mig hemma
där jag vill bo

Nämligen just här
på Jorden!




Fri vers av Marita Persson
Läst 497 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-13 21:54



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Härliga rader...som får mig varm och glader..inuti!!!Din lycka mtt hjärta smycka ..tack för finaste poesi!!!
2008-01-05

  Bengt VIP
Ja, den är absolut värd att läsa och jag tycker vare sig att den är patetisk eller at Du behöver förändra den :-)
2007-11-19

    JJ VIP
Jag gillar diktens \"enkelhet\" något så svårt som vår existens, utryckt i så enkla ord, det är riktigt svårt att utrycka sig enkelt!
Gillar vidare diktens optimism, som sänder både empati och styrka! Jag har nog dessvärre inga handfasta tips tycker den är fin i sin svåra enkelhet! Mvh. JJ.
2007-11-16

  Lillasyster F
Jag tycker att det är en finstämd dikt. Från ett väldigt \"nära\" perspektiv (hem relaterat till hus och bostad) till ett större perspektiv (att vi alla hör hemma på jorden). Jorden är vårt hem som vi gemensamt skall vårda - på så sätt kanske fler kan känna sig hemma här?
2007-11-14

  Marita Persson
Gjorde några små justeringar, nu ska jag som sagt sova på saken, så får vi se imorgon. Kanske har jag då fått några fler förslag och glada tillrop.
2007-11-13

  Jan Linderoth
Inga texter är direkt patetiska. Den här hade vunnit på att bli av med ett antal \"och\" Och \"som\". sen skulle jag kanske byta ut \"jorden \"med \" just här. Men för tusan det är ju din text, och jag är bara en som skriver......
2007-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson