" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poem ur min poesisamling \"Tidens Hav\" som Astrid Lindgren gav mig ovärderlig respons på, i slutet av hennes liv. Idag var hennes 100-årsdag, så jag tillägnar nu detta till hennes arv.


Svärtande smärta


Utbränd är gryningen
Ambitiösa, melodiösa, tandlösa
Magasin med outömliga dofter av drömmar
Den Glömda Gryningen fäller sitt namn
Över floden, under morgondimman, flyter metaboliska tömmar
Genom resandet i den rysande, glimmrande natten;
den trådtunna, silversköra solstrimman kan ej förnimmas

Ridit genom nattens sömmar
Limmat ihop dessa till sammanslutande mörkermantel
som valvsliknande gömmer tiden
För oss slutna i omlopp. Värmer markerna.
Dricker hettan ur exotiska örter som sjunker in i din kropp
Tar del av din tysta symfoni

Denna tidning, som med textraderna svarta, svärtar smärta.




Fri vers av Jimmy B Bergquist
Läst 554 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-11-15 02:39



Bookmark and Share


  Skymning Blå VIP
En text som man får läsa ord för ord ordentligt. Det tar tid och det gör att det byggs en känsla och bilder. Gillar det.
2015-09-24

  Lars Hedlin
Bra och full av känsla!
2015-09-04

  Linil VIP
En bra text. gillar speciellt "Ridit genom nattens sömmar"
2015-09-04

  L.byström
Vilken inledning!
och bilderna ramlar in en efter en! spännande
2015-09-01

  Nanna X
Fint hur du rimmar och allittererar inuti meningarna :-)
2015-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Jimmy B Bergquist
Jimmy B Bergquist