Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnbilder och Avstånden


Det är svart
och det är aldrig någon som ser
när stjärnor föds
- avståndet till ljuset
är alldeles för långt
och vår egen tomhet
tar allt för stor plats

Här finns bara asfalt och betong
och vi slår oss blodiga i kampen
för att känna
- om så bara något
Och knivarna bär blodet
av våren som aldrig kom
Rinner längs armar, längs kinder
i skydd av mörkret
till sjöar bakom ärr

Det var någon som berättade
om kärlek
om prinsar och prinsessor
om ett land som lät vackert
där lyckan inte var köpt
En illusion av något glömt
något begravt
för att överleva

Ljusen som glittrar är kemiska
för där riktiga stjärnor dör
är precis som i sagorna
- alldeles för långt borta
och ingen vet att du slocknade
för länge sen




Fri vers av Sländan
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-16 13:00



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Stora djup. Gillar när man försvinner i en lång suck av inlevelse när orden blir till bilder i sinnet. Man läser dina ord med stort välbehag.
2007-11-21

  Sanchez VIP
ja, kanske som du märkt i mitt eget skrivande så är jag väldigt förtjust i liknelser som har med stjärnor och kosmos att göra, :)
din dikt är väldigt fin tycker jag
det är en melankolisk dikt som har många tunga och djupa andetag - det fungerar dock perfekt att jämföra händelsen av kärlek med universum, tex. att en stjärna föds just där och där och just då, det är mycket till som ska stämma överrens för att det ska hända samtidigt är mycket av det slump, tillfälligheter vilket, enligt min åsikt kan även sägas gälla för händelsen av kärlek
2007-11-16

  AllNamesRTaken
Stjärnorna föds innom oss
och landet är på riktigt
För landet är vägen
och alla grönskande fält

De kemiska eldarna som glittrar
alltid utom räckhåll
brinner kallt
skänker förvridna skuggor åt vår värld

Så välj lyckans lykta med omsorg
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan