Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Einar bärsärk

Einar var en bärsärk han
Och kunde allt en bärsärk kan
Han bruka uppå skölden tugga
För att sen med svärdet hugga

Många fanns det av hans likar
Runt omkring vid Mälarns vikar
Men hemma gick det fogligt till
Där gör han nog som hustru vill

Men det han helst av allting ville
Var att supa på ett gille
Sitta med en stånka mjöd
Som smaka bäst när någon bjöd

När lusten föll på kvinnlig träl
Han visste att det snart blev gräl
Och hustrun ryckte i hans fläta
Och slutar nästan aldrig träta

Så glad han blev var gång han såg
Hur skeppen kom för rövartåg
Då kände han en ivrig lust
För rövarstråt på någon kust

I England fanns det många kloster
Och det fick bli som ett slags plåster
För all den tid han satt vid åra
Och huttrat blöt i stormar svåra




Fri vers av Thommy
Läst 308 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-11-21 17:38



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Härlig berättelse om bärsärken Einar.
Bra takt och rim, och berättelsen skulle kunna fortsätta med lika många strofter till utan att läsaren skulle tappa intresset.

Bravo!
2007-12-06

  Madjori
Underbart flyt med härliga rim och roande läsning med bra innehåll.
2007-11-22

    Wewill
röde orm inspirerat värkar det som och det gillar jag.

jag dig gärna en stånka mjöd bjuder
när till festen det långsamt sjuder

:P
2007-11-22

  Bodil Sandberg VIP
Suveränt!!!Underbart!!!Älskar den!!!Bokmärker såklart!!
2007-11-22

    JJ VIP
Som alltid viker vi hårdförda män oss för kvinnan! \"Nästan\" hårdförd åtminstone, och \"nästan\" alltid...(tänker på andra versen) Jag gillar dikten, som är skriven i din alldeles egna stil! Mvh. JJ.
2007-11-21

  Erik L
Mycket härligt diktat med skön rymt och ovanligt tema. Gillas!
2007-11-21

  nettizen
Bra diktat med glimt i ögat. Gillas!
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy