Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den första blygseln, främmandekänsla, ett västerbottenord


Tykännas

Tykännandet
den första svagheten
vagheten
igenkännandets avigsida
skräcken för det okända

där underläppen börjar darra
tårarna tränger upp
och händerna, de små händerna
krampaktigt griper tag i trygghet

så stakas gränser ut
vi

och

ni
det främmande
tar form.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 2048 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2007-11-17 22:55



Bookmark and Share


  Anna*
En utvecklingsfas som har ett eget västerbottniskt ord! Fint beskrivet och en viktig utveckling om än smärtsam
2010-04-03

  Ronny Berk
så väl beskrivet om känslan av osäkerheten och främlingskapet;
\"tykännandet\" är ordet som väl funnet...
2007-11-21

  Michaela Dutius
Gränser borde inte finnas. Det har du sagt i mycket vacker form i den här dikten och det är mer än sant.
2007-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP