Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För mig har julen aldrig förknippats med glädje, pga gamla minnen, men man lever och lär och omständigheter förändras.....


Det närmar sig....

 

Novembermorgons kylighet

pekar mot dagens förväntningar

Bitande är den vind

som nyper hårt i kind

När så snön faller i mjuka drag

sätts ribban för denna dag

 

Ännu är det för varmt

för snön att lägga sig

Bildar vattendroppar

i vilka jag kan spegla mig

 

Himmelens djuptrista grå

minner om kallare tider

Julen knackar snart på

stundar advent vad det lider

 

Har aldrig gillat julen förr

Men när den nu bultar på min dörr

Inser att den här julen

blir nog helt okej ändå

 

 

 




Fri vers av nettizen
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-18 10:08



Bookmark and Share


  Thommy
Framför dig stundar många trevliga jular tror jag, med mycket snö om man får önska och det får man ju vid jul.
2007-11-21

  Michaela Dutius
Smärtsamt mycket känne rjag igen mig i din dikt.
den är mycket välskriven och berörande
2007-11-18

  glittertindra
julen är en tveeggad högtid, må dina kommande jular ge dig de vackra minnen som glädjer
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen