Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgård, del fem

Senare ser de mig springa längs med häcken
men ingen följer efter
den ruttna frukten
spricker utan ljud - jag glider

återvänder längs med diagonalen
fröbäddarna är intakta
kring hjärtbladen:
roten och riktningen nedåt

Åter vaknar jag med munnen tom
som en urdrucken kalk
jag har fastnat i håret
räckvidden halverad till hälften.
Så skiftar ljuset hastigt
och faller

Sådant förebådar regn
kopparkarets mjuka vatten,
solurspilen avlossad mot målet




Fri vers av Edith
Läst 607 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-09 00:12



Bookmark and Share


    mezelis
Det är en ren njutning att läsa dina dikter. Varje ord är väl avvägt och exakt. Den här fastnade jag speciellt för. Det känns som människa och trädgård har smält samman till ett och samma. "fröbäddarna är intakta kring hjärtebladen" var ord som omedelbart slog rot i mig. Att läsa en poet som känner sitt språk och dess använingsområde så väl är balsam för själen.Tack!
2005-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Edith