Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baserad på teckningar av H R Giger.


Tiggaren

Drar sig långsamt längs gatan

ber till varje skepnad den möter.

Det långsamma svaret,

pengen som glittrar

på avstånd.

 

Aldrig dess.

 

Förlorad i ingenstans.

Åldern där allt upplöses.

Renodlingens makt,

att finna den enda

sysslan för någon.

 

Dess öde.

 

Hugget i sten,

tiggarens visa,

enda anledning

att finnas. 




Fri vers av Hellberg
Läst 580 gånger
Publicerad 2007-11-19 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hellberg