Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Körsbär

Hon hade lagt sin läpp glans i en cirkel av blå stearin ljus som fladdrade upp mot väggen, jag fick bilden av den huvudlösa duvan nere på trottoaren i tanke den som var utan huvud med med vingarna i behåll.Utanför snöade flingorna ner som bomull. vi tog varandras händer läste en öijer dikt som var uppspikad på väggen
vackra ögon rullar över dessa rader.

#
Nere vid stationen stod den orakade harry med svart kavaj svart nagellack och rökte en filter lös cigarett i väntan på tåget som skulle ta honom till Malmö station. I jeans fickan låg ett krucifix och ett radband mest som en symbol.
tidigare på dagen hade harry drycket en flaska billigt vin och rökt ett pakett cigaretter medan han skrev på sin novell den stora flykten på en svart smattrande skrivmaskin.tolv minuter kvar till den dryga en och en halvtimme långa färden. Han hade öijers chivas regal i den gröna handväskan mot tristessen en gammal tant som stod bredvid såg orolig ut hon kände smaken av anarkisk poesi i raseri medan han lyssnade på Imperiets Synd i ipoden.

#

Vägen fram är alltid i den fete spindlens nät du sålde bubblan ögonstenen som var en kulturgärning för att bevaras en 73a en epok som nu är i glömskans grepp och du sålde den billigt så billigt så till skamens prislapp.
Du kör på vägarna de slingriga vägarna utan mål utan mening.

#




Prosa (Novell) av Neal
Läst 784 gånger
Publicerad 2007-11-20 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Neal
Neal