Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många läkare har för mig upplevt att de fått detta erkännande från patienter från mina hemtrakter.


Återbesök

Återbesök

Då jäg feck na
åt galla
gatt jäg tell doktorn.

Han skrev ut
e recefft,
å på apoteke
feck jäg
’n stor ’n burk
vä pillren.

Dom va ålldeles lik
ållihop,
grön
å jussom e streck
på mitt’n.

Jäg åt opp
åll ä dänn pillrern,
- ’n par tri om dan.

Sen vart jäg kålle
tell återbesök
hävä’n dänn doktorn.

Han fråge mäg
om jäg hadd märkt
nan skellne,
sen jäg hadd
ete opp
ä dänn pillrern.

Å jäg svära
som sanninga va:
”Ja, int’ vart jäg
då sämmer int’”

Då hörles’n
farli brydd
å nästan som
hålvsur.

”Sämre ska ni
väl inte bli”,
sa’n.

”Nä, dä va ju dä
jäg sae”,


svära jäg.

Bätter beröm
kan väl knappast
nan doktor
begära.







Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 1981 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-23 16:57



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Piller var da
det vill jag ha
det var vad doktorn sa
jag vill ha mera
och generera
de stora pengarna
till profitörerna
Snart är vi här
i massmedicineringens här
alla skall medicinerna ta
de ger de stora vinsterna

2019-02-25

  Mats VIP
Känner igen den ordknappa kommentaren
Det har visat sig i en undersökning att om politikerna skulle tala Röå målet skulle det räcka med en fjärdedel av alla ord som uttalas i riksdagen under ett år. Det betyder en besparing på 75%. En icke oangenäm besparing i dessa slöseriets tidevarv.
2007-11-23

  Stig-Marcus
Få tin´å gå?
Du språke som du ha förstånne täll
Dä höre ja dä´

Kul att läsa!
2007-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin